۲۶ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۲۲

تجلی اسطوره در شعر حافظ بررسی می‌شود

تجلی اسطوره در شعر حافظ بررسی می‌شود

موضوع تجلی اسطوره در شعر حافظ در جلسات بعدی درس‌گفتارهایی درباره حافظ در موسسه فرهنگی شهر کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، از دلایل ماندگاری و دیرمانی شعر حافظ جانب اسطوره‌ای و سرنمونی آن است. شعر حافظ در آزال و آباد سیر می‌کند و از مهم‌ترین پرسش‌های بشر سخن می‌گوید. داستان آفرینش و چگونگی آن و معراج و رستاخیز در زبانی نمادین و سمبولیک شکل می‌گیرد. ستیز ازلی و ابدی آدم و فرشته؛ و رند و زاهد بر مبنای دوگانه‌انگاری اساطیری بینش ایرانی مطرح می‌شود و پیامبرانی چون آدم و نوح و هود و صالح و خلیل و یوسف و موسی و عیسی و سلیمان نقش‌آفرین نمایش‌های وی هستند.

پادشاهان کهن ایران از جمشید و فریدون تا اسکندر و دارا و بهرام گور بازیگر صحنه هستند. سهمی نیز برای عارفانی اسطوره‌ای چون اویس و بایزید و حلاج؛ و عاشقانی چون لیلی و مجنون در نظر گرفته است. این بعد شعری وی با به استعارت گرفتن استعاره‌ها و انواع نمادهای استعلایی چون جام و آینه و گیسو و خال و نمادهای متقابل مسجد و خرابات و فرشته و رند  و تسبیح و زنّار به ظهور می‌رسد.

بیست و سومین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ حافظ روزهای چهارشنبه 28 خرداد و 4 تیر، از ساعت 16:30 به بررسی تجلی اسطوره در شعر حافظ اختصاص دارد که با سخنرانی مریم حسینی در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ سوم برگزار می‌شود و ورود به این برنامه برای علاقه‌مندان آزاد است.

کد خبر 2312575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha